Aos de 6º tocounos o centeo como alimento a traballar no Proxecto Documental Integrado.
Despois de investigar chegamos ás seguintes conclusións:
- O centeo é un cereal que constituíu a base da alimentación galega.
- Cultívase en zonas frías de montaña e con pouco chan. Nas provincias de Lugo e Ourense principalmente.
- A forma de sementalo chámase "volea". Nós fixemos a nosa sementeira particular na horta do cole. Esperamos que con tanta chuvia non saia "nadando".
- As súas raíces poden estenderse ata 10 m. na procura de humidade.
- O pan feito con fariña de centeo é menos esponxoso que o feito con fariña de trigo, pero máis que o feito con fariña de millo.
Así que, visto todo o anterior, atrevémonos a facer pan (grazas a que temos unha cociña no cole). Empregamos fariña de trigo e de centeo.
O noso pan non levaba noces e pasas como o que lles regalamos ás profes, xa que non nos gustan. A receita é a seguinte:
- 400 gr de fariña de trigo
- 100 gr de fariña de centeo
- 12,5 gr de fermento fresco de panadería
- 1 culleradiña de sal
- 280 ml de auga (aproximadamente)
- Noces e uvas pasas (se son do noso gusto)
Ningún comentario:
Publicar un comentario